Graag stellen wij u  het Vrij Technisch Instituut, Diksmuide voor.

Het VTI is een middelgrote school met ongeveer 800 leerlingen ( ± 450 jongens en ± 350 meisjes)  en 110 leerkrachten (ongeveer de helft mannen en de helft vrouwen).

Het St.-Aloysiuscollege en het Vrij Technisch Instituut behoren tot hetzelfde schoolbestuur, vzw Katholiek Secundair Onderwijs Diksmuide.

Het VTI - Diksmuide heeft als slogan “Een school waar je echt thuis bent!” Dit is niet zomaar een slagzin, want iedere dag proberen we dit waar te maken door nauwgezette opvolging en begeleiding. Bij ons is een leerling niet “nummer zoveel”:  we kennen ieder kind bij zijn naam en proberen zijn individuele capaciteiten en behoeften te kennen en op te volgen. Dat is een belangrijke troef!

Onze school biedt een brede waaier aan studierichtingen aan voor meisjes én jongens binnen de studiedomeinen handel,  personenzorg, techniek en wetenschap.

Het VTI - Diksmuide heeft niet alleen oog voor de studies en de opvoeding, maar ook voor de totale persoonlijkheid van de leerling.

Indien u nog vragen hebt, dan kunt u altijd bij ons terecht, hetzij op de open dag op Hemelvaartsdag, hetzij op een dag naar keuze (liefst na afspraak).
Wij zullen u van harte te woord staan en eventueel rondleiden op school!

Pastoraal