De Lijn : Pluggable Routeplanner
School Afdrukken
Graag stellen wij u het Vrij Technisch Instituut, Diksmuide voor. Het VTI is een gemengde school voor secundair onderwijs met een hele waaier aan studierichtingen van het eerste tot en met het zesde jaar. Onze school is echter geen mastodont. Het is een middelgrote school met ongeveer 700 leerlingen en 110 leerkrachten (ongeveer de helft mannen en de helft vrouwen).

Het VTI-Diksmuide heeft als slogan “Een school waar je echt thuis bent!” Dit zijn geen holle woorden, want iedere dag proberen we dit waar te maken door nauwgezette opvolging en begeleiding. Bij ons is een leerling niet “nummer zoveel”: we kennen ieder kind bij zijn naam en proberen zijn individuele capaciteiten en behoeften te kennen en op te volgen. Dat is een belangrijke troef!

Onze school bestaat meer dan 50 jaar en is in de streek bekend om haar degelijk onderwijs. Vele oud-leerlingen die nu hun 12-jarig kind komen inschrijven denken met heimwee terug aan de mooie jaren in wat zij toen de “vakschool” noemden. Zij zijn terecht verbaasd dat die “vakschool” van vroeger een totaal nieuwe look gekregen heeft. Inderdaad, in het begin van de jaren ’80 is het VTI-Diksmuide gestart met tso en bso voor meisjes en ondertussen benadert het aantal meisjes de helft van de totale schoolbevolking. Reden hiervan is dat het VTI zowel de nijverheidsrichtingen (industriële wetenschappen, hout, mechanica, elektriciteit…) als de zachte sector (handel, sociale en technische wetenschappen, verzorging-voeding, verzorging, kantoor…) aanbiedt voor meisjes én jongens. Het VTI-Diksmuide heeft niet alleen oog voor de studies en de opvoeding, maar ook voor de totale persoonlijkheid van de leerling. Heel wat andere aspecten komen eveneens aan bod!

Wees welkom!